חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סגל ואח' נ' מרכז להשכלה בתל חי עש גרטרוד ומוריס רודמן בע"מ (חל ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
27957-07-12,3720-09-12,24886-09-12,43999-09-12
4.12.2013
בפני :
חננאל שרעבי

- נגד -
:
המכללה האקדמית תל-חי (ע"ר)
:
המועצה להשכלה גבוהה תל-חי ואח'
החלטה

החלטה

1.בפניי בקשה להוספת שלושה נתבעים אשר הם כדלקמן:

א.פרופ' גד דגני.

ב.ד"ר ארן פרלסון.

ג.אוניברסיטת קלוז שברומניה.

2.בבקשתה הרחיבה המבקשת את נחיצות הוספתם כנתבעים, מעבר להודעת צד שלישי שהגישה כנגדם, וזאת לנוכח היותו של פרופ' דגני המנהל האקדמי של התוכנית ביחד עם מספר מרצים וביניהם ד"ר ארן פרלסון. הם אלה שהקימו וליוו את תוכנית הלימודים, וככל שהיתה מוטלת אחריות כלשהי על המבקשת, כנטען בכתבי התביעה, המדובר בפעולות ומחדלים של ראשי התוכנית אשר הם שני הנ"ל.

אוניברסיטת קלוז נדרשת כנתבעת כיוון שהפרה באופן חד צדדי את ההסכם שלה עם הסטודנטים.

3.המשיבים השונים, בשתי תגובות, התנגדו לבקשה מהטעמים הבאים:

א.הטענה כי פרופ' דגני וד"ר פרלסון הם בעלי דין הכרחיים לבירור התובענה, תגרום למסקנה אבסורדית והיא שיש לצרף כנתבעים את כל המרצים שלימדו את הסטודנטים, את נשיא המכללה, את מנכ"לה, המפקח ועוד.

ב.יתכן ופרופ' דגני וד"ר פרלסון נחוצים כעדים למי מהצדדים אך לא כבעלי דין.

העובדה כי שניהם היו מעורבים אישית בבניית תוכנית הלימודים וביצירת קשר עם הסטודנטים, אינה מהווה עילה לצירופם כבעלי דין.

ג.היחסים שבין המבקשת לפרופ' דגני וד"ר פרלסון אינה מעניינם של המשיבים.

ככל שלמבקשת עילת תביעה כנגד שני הנ"ל, אין בה בכדי להצדיק צירופם כנתבעים לתובענה הנדונה, אלא לכל היותר הצדקה למבקשת להגיש כנגדם הודעת צד ג', שהוגשה על ידי המבקשת, ואף ניתנה בה החלטה ביום 21.7.13 (להפחית את האגרה ולהעמיד על סך של 100,000 ₪).

ד.באשר לאוניברסיטת קלוז – הרי שהאוניברסיטה לא התחייבה כלפי הסטודנטים אלא נתנה הסכמתה העקרונית לקבלם להמשך לימודים, בכפוף לתנאים שעל המבקשת לעמוד בהם. דא עקא, שהמבקשת לא עמדה באותם תנאים. לכן אין מקום מצד המשיבים לצרף את האוניברסיטה כנתבעת נוספת אלא לכל היותר ליתן בידי המבקשת עילה להגיש נגדה הודעה לצד שלישי דבר שכבר נעשה כאמור.

ה.מטרת הבקשה הנדונה היא לייתר את ההודעה לצד שלישי שהגישה המבקשת נגד אותם גורמים שמבוקש כעת לצרפם כנתבעים, ובכך לחסוך למבקשת תשלום אגרה (אגרת ההודעה לצד שלישי).

ו.אין מקום לאכוף על המשיבים (התובעים בתביעה העיקרית), נתבעים שאינם רוצים לצרפם כנתבעים, במיוחד כשהדבר יגרום לסרבול ועיכוב בירור התביעה.

4.בתשובתה של המבקשת לתגובות המשיבים חזרה המבקשת על טענתה בדבר חשיבות צירוף הגורמים המבוקשים כנתבעים בתובענה העיקרית.

עוד הדגישה המבקשת את החשיבות של הוספת הגורמים האמורים כצד להליך העיקרי כ"נתבעים", להבדיל כ"צד ג'".

דיון והכרעה

5.אכן, לעתים יש להכיר באדם כבעל דין נדרש, ולחייב הוספתו כתובע או כנתבע, הגם שהצד האחר מתנגד. יחד עם זאת, ברגיל בית המשפט לא יאכוף על צד לתובע גורם שאינו מעונין לתובעו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>